Eat the meat

Som författaren själv säger i sitt förord "Få saker kan vara så politiskt inkorrekt som en kokbok om kött i dessa tider". Det är dock en kokbok som vill uppmana oss att välja det omsorgsfullt uppfödda, goda, hälsosamma och miljövänliga köttet.

Eat the meat är en bok som kombinerar allt du behöver veta om riktigt bra kött. Den innehåller också matlagningsteknik och vilken metod som passar för respektive köttbit. Du kommer att steka, bräsera, koka och grilla som ett proffs. Den saken är biff!

Den innehåller också:
Styckningsschema för nöt-, kalv-, lamm- och fläskkött.
60 recept på olika kötträtter med goda tillbehör och smarriga såser
Uppfödning, slakt och mörning av kött
Inköpsställen, gårdsbutiker och organisationer

För köttälskare är detta en mycket inspirerande bok. Det är fina bilder som verkligen kan få en att längta efter en riktig köttbit. Tillbehören till kötträtterna är också tilltalande. Det är lite annorlunda kombinationer: vad sägs om till exempel entrecôte med avokadobéarnaise och ungsrostad tomat- och vitlökspotatis, eller balsamicoglaserat sidfläsk med sötpotatispuré och spenatsallad. Ja, det finns många spännande recept i denna kokbok, på biffar, stekar och köttgrytor; det finns till och med recept på hur man gör egen korv.

Så förvandla ditt kök till ett Steak house.

Nya smaker från Kina

Av: Huang, Ching-He Tipsat av: Anna Holmström

En ny receptbok för det kinesiska köket där de österländska och västerländska smakerna inspireras av varandra.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Aina Gustavsson den 3 juni 2009