E-medborgarveckan i Nordmaling

En vecka för främjad ökad digital delaktighet för alla.

11-15 oktober uppmärksammar vi E-medborgarveckan på biblioteket. E-medborgarveckan är en vecka där bibliotek och andra över hela Sverige vill främja ökad digital delaktighet för alla.

Veckans program

Prova vår Digitala skaparverkstad

Du får testa får 3d-skrivare, vår ljudinspelningsutrustning som man till exempel kan spela in podcast med, VR-glasögon. Framöver kommer du kunna boka tid för att ha utrustningen för dig själv, men under denna dag är ett prova på-tillfälle där alla är välkomna att testa lite.

11/10 13:00-19:00 drop-in.

Lär dig om bibliotekets e-tjänster

På det digitala biblioteket kan du läsa och lyssna på böcker, läsa tidskrifter, se på film, släktforska, söka intressanta artiklar i databaser och mycket mer. Under E-medborgarveckan visar vi upp dessa e-tjänster för den nyfikne. Ta gärna med din egen mobil, platta eller dator. Det finns också att låna på plats.

12 & 14/10 13:00-16:00

Digitala banktjänster

Handelsbanken berättar om sina onlinetjänster.

12/10 13:00-16:00

Digitalhjälpen

Har du frågor som rör dator, internet, surfplattor, bibliotekets e-tjänster och annat digitalt? Kom till Digitalhjälpen, så lär vi oss tillsammans och hjälps åt att hitta svaret på dina frågor. Alla onsdagar udda veckor. Gratis och ingen föranmälan.

13/10 13:00-14:00 drop-in

Nordmalings bibliotek