E-film

Genom biblioteket kan du låna strömmande film direkt till datorn. Du får låna en film i veckan. Sök efter filmerna här på webbplatsen eller på Cineasterna.se. Logga in och låna. Lånet är aktivt i 48 timmar.

Söker du upp filmen här på Minabibliotek måste du logga in på ditt användarkonto för att kunna gå vidare till Cineasterna. Där behöver du sedan logga in på nytt med bibliotekskortsnummer eller personnummer och pin-kod för att låna filmen.

Du kan också gå direkt till Cineasterna och söka efter filmer där. När du valt film loggar du in med bibliotekskortsnummer eller personnummer och pin-kod för att låna.

Det finns en gräns för hur många filmer vi kan låna ut per vecka, det betyder att lånen tyvärr kan ta slut. På måndagen fungerar utlåningen igen. 

Nyheter

Rekommenderas

Klassiker och kultfilmer

Dokumentärer

För barn

Puffbild: TopVectorStock/Bigstock

Palmblad i guld och text: "Cineasterna en värld av film"Så här gör du

Om du går från katalogen på Minabibliotek

1. Logga in som du brukar på Minabibliotek.

2. Sök upp filmen. Medietypen är Strömmande film. För att bläddra i hela utbudet, använd lämpligen Utökad sökning (den lilla nedåtriktade pilen i högerkanten på sökfältet). Det går sedan att filtrera som vanligt.

3. När du hittat en film, klicka på knappen "Låna hos Cineasterna". Du förflyttas då till Cineasternas webbplats.

4. I de inloggningsrutor som dyker upp loggar du in med personnummer eller bibliotekskortsnummer + pin-kod.

5. Nu kommer det upp en möjlighet att skapa ett särskilt Cineasterna-konto. Det gör att du nästa gång inte behöver fylla i kortnummer eller personnummer och pin-kod och att du kan markera filmer som favoriter. Klicka annars på Hoppa över. Nu är filmen lånad och du kan börja titta på den.

Om du går direkt till Cineasterna.se

1. Välj Umeåregionens bibliotek i listan. Klicka på Gå vidare.

2. Välj film. 

3. Härifrån fungerar det som i steg 4 och 5 ovan.

OBS! Använd bara Logga in-länken uppe till höger på Cineasternas webbplats om du har skapat ett konto där.