E-biblioteket

Med ditt bibliotekskort kan du låna böcker eller läsa tidningar utan att komma till biblioteket. Här kan du läsa om de digitala resurser vi erbjuder.

  1. E-tidningar

    Via tjänsten Pressreader erbjuder biblioteken mängder av tidningar och tidskrifter direkt i din dator, surfplatta eller mobil. VK och Folkbladet finns i utbudet.

  2. E-språkkurser

    Lär dig ett nytt språk eller träna på ett språk som du håller på att lära dig. I appen U-talk kan du lära dig ett språk på ett annat och du har fler än 140 språk att välja på.

  3. Körkortsteori

    Nu kan du plugga körkortsteori gratis på biblioteket.

  4. Databaser

    Vi har valt ut några praktiska databaser som baseras på pålitliga källor och som du kan söka i helt gratis. Några når du hemifrån och andra på plats på biblioteket.

Läs mer

  1. Tips på e-böcker

    Leta efter e-böcker och få tips, se topplistor och listor på nya e-böcker för vuxna. Söker du en speciell titel eller författare, använd sökfältet.

  2. Tips på e-ljudböcker

    Leta efter e-ljudböcker och få tips, se topplistor och listor på nya e-ljudböcker för vuxna. Söker du en speciell titel eller författare, använd sökfältet.

Så funkar e-medier

  1. Felsökning vid e-lån

    Här är några vanliga fel som kan uppstå vid e-bokslån och tips på hur de kan lösas.

  2. Ladda ner e-böcker

    Du kan ladda ner e-böcker till din mobil, surfplatta eller dator som du sedan kan läsa utan att vara uppkopplad. Så här gör du.

  3. Adobe ID

    De e-böcker som du lånar och laddar ner via Minabibliotek.se är kopieringsskyddade. Därför behöver du antingen använda bibliotekens egen app Biblio eller skaffa ett Adobe ID, alltså ett användarkonto hos Adobe.

För barn och unga

  1. Bibblix: en bok-app för barn

    Du kan läsa upp till fem böcker i veckan med Bibblix. Det är en läs- och tips-app för smarta mobiler och surfplattor. Varje vecka fylls Bibblix på med nya böcker och tips.