E-biblioteket

Med ditt bibliotekskort kan du låna böcker och film eller läsa tidningar utan att komma till biblioteket. Här kan du läsa om de digitala resurser vi erbjuder.

 1. E-tidningar

  Via tjänsten Pressreader erbjuder biblioteken mängder av tidningar och tidskrifter direkt i din dator, surfplatta eller mobil. VK och Folkbladet finns i utbudet.

 2. E-film

  Via tjänsten Cineasterna kan du låna strömmande film direkt till datorn. Här får du information om hur du gör.

 3. Tips på e-ljudböcker

  Leta efter e-ljudböcker och få tips, se topplistor och listor på nya e-ljudböcker för vuxna. Söker du en speciell titel eller författare, använd sökfältet.

 4. Tips på e-böcker

  Leta efter e-böcker och få tips, se topplistor och listor på nya e-böcker för vuxna. Söker du en speciell titel eller författare, använd sökfältet.

 5. E-språkkurser

  Lär dig ett nytt språk eller träna på ett språk som du håller på att lära dig. I appen U-talk kan du lära dig ett språk på ett annat och du har fler än 140 språk att välja på.

 6. Databaser

  Vi har valt ut några praktiska databaser som baseras på pålitliga källor och som du kan söka i helt gratis. Några når du hemifrån och andra på plats på biblioteket.

 7. Fria e-medier

  Låna e-böcker på andra språk eller av äldre svenska författare. Här hittar du resurser som är helt gratis och utan begränsningar.

Nyheter

 1. Träna språk med U-talk

  Nu kan du som har ett bibliotekskort i Umeåregionen använda tjänsten U-talk, som innehåller kurser i mer än 140 språk.