E-böcker på andra språk – E-books in other languages

Vi tipsar om hur du kan hitta gratis e-böcker på andra språk än svenska, både på biblioteket och på annat håll.

Det finns ett litet antal e-böcker på andra språk i bibliotekets utbud. För att hitta dem kan du ta fram listan på alla e-böcker och filtrera sedan på språk. Du kan också göra ytterligare filtreringar, till exempel på målgrupp.

Gratis e-böcker på flera språk

Det finns massor av gratis e-böcker att hämta eller låna från andra webbplatser. Internationella biblioteket har en lista på var det går att hitta böcker på olika språk.

Projekt Gutenberg har, förutom på engelska, en del böcker på andra språk, bland annat arabiska, persiska, polska och ryska. Här finns klassiker som inte är upphovsrättsskyddade och är helt fria att ladda ner eller läsa direkt i webbläsaren.

Från Goethe-Institut Schwedens bibliotek kan du låna e-böcker på tyska och på ett antal andra språk, till exempel arabiska, franska, spanska och turkiska. Här finns e-böcker för både barn och vuxna. Böckerna är kopieringsskyddade och du behöver skaffa ett konto för att låna, men det är gratis.

E-böcker på engelska

International children's digital library erbjuder böcker för barn på ungefär 60 språk. Böckerna visas direkt i webbläsaren och det behövs ingen registrering.

På engelska finns det mycket, titta till exempel på:

Open library. Här hittar vi både klassiker och nyare böcker som författarna valt att lägga ut för gratis nedladdning.

E-ljudböcker på engelska

Fria ljudböcker på engelska hittar du på:

Librivox. Inläsningar av fria böcker på engelska.

Audiobooks.org. Fria e-böcker och länkar till andra källor.

1. Mängder av fria e-böcker

Artikel Skrivet av: Annika Winning

E-böcker behöver inte kosta någonting alls, varken för dig eller biblioteket. Här får du tips på några sajter där du kan botanisera bland klassiker och andra fria verk.

2. Att låna e-böcker

Innehåll

Om du har ett bibliotekskort hos oss så kan du låna e-böcker och e-ljudböcker. Du kan göra ett e-lån i veckan och ha upp till fyra aktiva lån samtidigt.

3. Att låna e-ljudböcker

Innehåll

Om du har ett bibliotekskort hos oss så kan du låna e-böcker och e-ljudböcker.