Du är inte ensam Stargirl

Ibland kan man hitta sin bästa vän på det mest oväntade stället.

”Hej! Jag är snart 13 år (fyller den 18 november) och söker en mejlvän som också går i sexan och inte är lättchockad. Kille eller tjej spelar ingen roll. Jag älskar film och drömmer om att bli skådespelare. Är rätt bra på att rita. Jag hatar min nya skola och stället jag bor på nu efter att vi flyttade. Känner mig ensam och behöver verkligen prata med någon. Söker dig som är bra på att behålla hemligheter.
Blondie12ar@hotmail.com”

Blondie ångrar sig nästan direkt efter att meddelandet skickats. Tänk om ingen svarar. Men Stargirl svarar och det blir början till en ovanlig vänskap.

Livsviktiga mejl

De berättar om sina liv och hemligheter för varandra. Om hur det är att alltid stå i skuggan av ett krävande syskon, och samtidigt vilja ha bevis för att du hör hemma i strålkastarljuset. Om att slippa bojorna som garanterar att du har vänner i skolan och tillhör det populära gänget. Om vad du gör när en kille förföljer dig. Och framför allt, om hur du vet att du är kär.

Genom sina mejl hjälper Blondie och Stargirl varandra med sina problem. Snart blir mejlen så viktiga att de inte kan sluta skriva.

Det här är en bok som bjuder på många överraskningar och frågor om vänskap, kärlek, familj, död och rätten att få vara dig själv. Passar nog bäst från 12 år och uppåt.

Läs också

  1. Den första flickan skogen möter

    Av: Eriksson Sandberg, Moa Tipsat av: Annika Edlund

    Vilken underbar boktitel med en så läskig känsla. Och mycket riktigt. Vardag och skrämmande händelser blandas i den här berättelsen om tolvåriga Hanna, sommaren mellan femman och sexan.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 3 juli 2017