Drick värmen ur min hand

Martin är en uttråkad socialarbetare. Hans liv har gått i stå och han känner sig oengagerad i familjelivet och i umgängeskretsen.

Martin arbetar med sexualbrottslingar tillsammans med polisen. När en av hans klienter försöker begå självmord gör han ett hembesök hos klientens fru. I stundens förvirring går Martin med på att ta hand om deras hund, Rulle,  på obestämd tid. 

Livet har blivit enformigt och han har tröttnat på vännernas ytliga jakt på bekräftelse och känner sig missförstådd av familjen. Martin också blivit förälskad i en av de kvinnliga kollegorna på sin arbetsplats.

Gömmer sig bakom hunden

Hunden ger med sin villkorslösa och tillitsfulla kärlek nya infallsvinklar på livet. Relationen till hunden ger honom en chans att dra sig undan. Martin låter Rulle vara den som sätter agendan, så Rulles behov av omvårdnad får styra. Det ger Martin en chans att gömma sig bakom hunden för att slippa undan alla måsten i umgängeslivet som han så länge känt sig kritisk till.

Men så kommer dagen då klienten med fru vill ha tillbaka sin familjemedlem Rulle och Martin inser att han inte längre kan gömma sig bakom hunden.

Lågintensiv berättelse om vänskap

Boken är en kärleksförklaring till människans bästa vän. Jag blir väldigt rörd av vänskapen som växer fram mellan Martin och Rulle. Det är en lågintensiv berättelse som jag dras in i mer och mer.

Bengt Ohlsson har en underfundig, lågmäld humor och i Drick värmen ur min hand finns utrymme att ironisera över den ytliga jakten på att göra karriär och det bekräftelsebehov som ibland genomsyrar vårt samhälle.

Har du inte läst något av Bengt Ohlsson så kan jag varmt rekommendera den här boken. Ljudboken är föredömligt uppläst av författaren själv.

Boktips

  1. Rekviem för John Cummings

    Av: Ohlsson, Bengt Tipsat av: Anette Lindström

    Johnny Ramone, gitarrist i punkbandet The Ramones, är frontfigur i Bengt Ohlssons senaste roman, en fiktiv biografi.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Petra Mörtvik den 8 mars 2017