Drakens vrede

Beast Quest är en lättläst och fartfylld fantasyserie av den unge författaren Adam Blake. Allt som hör till fantasy finns med! Drakens vrede är första delen i serien.

Vi hälsas välkomna till landet Avantien. Där ger den gode trollkarlen Aduro oss en bakgrund till historien.

Det fredliga riket Avantien ska en dag råka i fara när den onde trollkarlen Malvels förbannelse går i uppfyllelse. Då ska sex vidunder härja vilt och krossa landet som de tidigare skyddat.

Vidundren är en drake, en sjöorm, en jätte, en kentaur, ett snömonster och en eldfågel. Den enda som kan häva förbannelsen är en ung pojke. Vem vet man inte.

Första delen

I Drakens vrede får vi lära känna Tom, en föräldralös pojke. Han går till slottet för att be kungen om hjälp mot olyckorna som drabbat hans by. Genom att jobba som kökspojke i slottsköket kommer Tom in i slottet.

Där får han träffa kungen och den gode trollkarlen Aduro. Tom får ett uppdrag, att låsa upp ett halsband runt drakens hals.

Boken är spännande, lättläst och med många bilder. Har du nyligen lärt dig läsa och vill ha något spännande att hugga tänderna i? Då är det här något för dig! Bäst av allt, det finns fem lika spännande delar till!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 6 januari 2010