Dragon keeper

En expedition upprättas för att eskortera den sista kvarlevande generationen drakar uppför den farofyllda Regnfloden.

Efter år av strider har handelsmännen i staden Bingtown lyckats stävja angreppet från grannlandet Chalced genom att upprätta en allians med den sista levande draken, den mäktiga drakdrottningen Tintaglia. I utbyte mot drakens insats lovar handelsmännen att hjälpa de sista drakynglen att ta sig uppför Regnfloden till den plats där de kan utvecklas till vuxna drakar.

Men tiden är för långt gången. När de nya drakarna kläcks ur sina höljen är de förkrympta och missbildade. De få som överlever saknar flygförmåga och kan varken jaga sin egen föda eller försvara sig själva.

En expedition

Trots sina ofärdiga kroppar är drakarna stolta, arroganta och i högsta grad farliga. För att göra sig kvitt problemet beslutar handelsmännens råd att skicka drakarna uppströms tillsammans med en grupp drakväktare för att söka en fristad i den mytomspunna staden Kelsingra.

Bland dessa drakväktare finns Thymara, en sextonårig jägardotter som tillhör de "berörda", en utstött minoritet som på grund av yttre omständigheter föds fjälliga och kloförsedda. Med på expeditionen följer också Alise, en välbärgad med olyckligt gift handelsmanshustru som vigt sitt liv åt att studera de grymma men förtrollande drakarna.

Resan uppför den frätande Regnfloden blir lång och strapatsrik. Expeditionens medlemmar konfronteras med sig själva och varandra i kampen för överlevnad och i jakten på en ny tillvaro.

Levande, färgstark fantasy

Dragon Keeper är den första boken i The Rainwild Chronicles, en svepande, färgstark fantasy-serie i fyra delar med ett fantastiskt persongalleri. Robin Hobb jonglerar skickligt spänning och magi med mänskligt drama, romantik och tragedi. Även politiken får stor plats; här behandlas frågor om identitet, klass, HBTQ och feminism, allt sammanvävt i en komplex, levande fantasyvärld där mäktiga drakar skimrar som juveler på himlen och magiska minnen inkapslade i sten kan kidnappa ens sinne in till en svunnen tid och verklighet.

Mördarens lärling

Av: Hobb, Robin Tipsat av: Sandra

Detta är första boken i en fantastisk fantasy-serie. Magi, strid mellan gott och ont, spänning, maktspel. Ja, allt man kan önska sig!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Linnea Sandberg den 12 december 2014