Doctor Sleep

Det har gått många år sedan händelserna i ʺThe Shiningʺ. Pojken Danny är nu den medelålders mannen Dan. Han kan inte få bort de skräckinjagande synerna ur sitt huvud, av det som hände när han var barn.

Dan har börjat falla in i sin fars gamla vanor att dränka sina sorger på barer. Han kämpar med att skaffa sig ett bra liv. En dag får Dan kontakt med en liten flicka vid namn Abra. Han inser snabbt att hennes liv är i fara. Kan Dan släppa allt och hjälpa henne?

En märklig samling

Samtidigt rör sig en underlig grupp som kallar sig "The true knot" i USA. Ytligt sett verkar de vara ett helt vanligt gäng med campande pensionärer. Det omvärlden inte anar är det mörker och de besynnerligheter som gömmer sig bakom fasaden. Gruppens existens är i farozonen och deras ledare Rose är övertygad om att Abra är den enda som kan rädda dem.

Doctor Sleep är en välskriven och obehaglig bok om hur minnen kan hemsöka en, men även om modet som behövs för att gå vidare i livet. Jag rekommenderar den främst till lite äldre ungdomar, då den är ganska mörk. Men framför allt till alla som tycker om en riktigt djup och lång rysare.

Läs också

  1. The shining

    Av: King, Stephen Tipsat av: Kamilla Shtieba

    En bok som ger läsaren gåshud på armarna. För dig som vill läsa något spännande och läskigt, eller som helt enkelt älskar Stephen Kings böcker.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maja den 30 december 2021