Dockspelaren

Varför är de andra hotellgästerna så intresserade av Mérimée och hennes familj? Vad menar hennes lärare med att hon inte hör hemma på skolan? Läs Dockspelaren, en riktigt läskig rysare.

Mérimée, hennes syster och deras mamma måste lämna sitt hem när pappa hamnar i fängelse för stöld och förskingring. Mamma är höggravid och nu är de hemlösa. Helt ensamma och utblottade. De vet inte vart de ska ta vägen.

Då kommer ett oväntat brev från en avlägsen släkting till farfar, eller vem det nu är. En Olga Saks har skickat en inbjudan. De får komma och bo på hennes hotell, Terminus.

Underligt intresse

Hotell Terminus är ett mystiskt ställe och snart börjar det kännas obehagligt. De andra gästerna är så väldigt intresserade av Mérimée och hennes familj. Förutom en gäst som vill att de ska flytta fortare än kvickt.

Mérimée börjar i Latinska skolan, nära hotellet. Hon får vänner och allt är frid och fröjd ett tag. Tills en lärare börjar prata om att Mérimée inte hör hemma på skolan. Då börjar det kännas otäckt på riktigt.

Mårten Sandén har skrivit en berättelse som är krypande ryslig och riktigt läskig. Läs om du vågar!

Läs också

  1. Dockskelettet

    Av: Black, Holly Tipsat av: Sara Johansson

    I ett låst glasskåp i Poppys hus sitter en läskig docka som hon inte får röra, men en dag tar hon den.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 17 november 2021