Dockskelettet

I ett låst glasskåp i Poppys hus sitter en läskig docka som hon inte får röra, men en dag tar hon den.

Zach, Poppy och Alice har alltid varit bästa vänner. Tillsammans har de en lek som aldrig slutar. Med hjälp av sina plastfigurer och sin fantasi upplever de fantastiska äventyr.

I ett låst glasskåp i vardagsrummet har Poppys mamma en gammal docka av benporslin. Hon ser otäck ut, och barnen har gjort henne till Drottningen som styr över deras magiska värld.

Den jobbiga vardagen

Leken är det bästa i deras liv, men samtidigt pågår verkligheten. I verkligheten är Zach en basketkille som skulle bli retad i skolan om någon visste. Alice bor med sin stränga mormor som gör hennes liv svårt, och Poppys mamma och pappa har nästan helt slutat ta hand om sina bråkiga barn.

En dag inträffar katastrofen. Zachs pappa slänger bort hans plastfigurer eftersom han tycker att sonen blivit för stor för dem. Zach blir förstenad av ilska och sorg och klarar inte av att berätta för vännerna varför han inte kan vara med längre.

Kusligt och spännande

För att locka honom tillbaka till leken tar Poppy fram dockan ur det låsta skåpet. I samma ögonblick börjar ett nytt äventyr, kusligare än något av deras tidigare. För dockan med de stirrande svarta ögonen är långt ifrån någon vanlig leksak.

Det här är en makalöst spännande, skrämmande och vacker berättelse. Missa inte den!

Coraline

Av: Gaiman, Neil Tipsat av: Anna-Karin Åsander

En helt underbart ryslig bok. Berättelsen om Coraline kan skrämma läsare i alla åldrar.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Sara Johansson den 7 september 2015