Dishonored

Du är misstänkt för mordet på din kejsarinna och måste hjälpa motståndsrörelsen att rädda hennes tronföljare och rentvå ditt namn.

Corvo Attanos arbetsgivare och kejsarinna har blivit mördad och de verkliga mördarna har sett till att Corvo har blivit misstänkt för mordet.

Magiska krafter

Spelet går ut på att hjälpa motståndsrörelsen mot tyrannerna som har mördat drottningen och tagit över tronen. Spelaren måste också hjälpa dem att hitta prinsessan som är den egentliga arvingen till tronen. Till hjälp har Corvo ett slags väsen som ger honom magiska krafter.

Dishonored är snyggt och har roliga uppdrag. Man kan utföra uppdragen på olika sätt. Om man är en mördare kan man mörda och om man är en snälling kan man låta bli.

Imponerande illustrationer

Rent tekniskt är inte grafiken så imponerande, men det är väldigt snyggt illustrerat. Arkitekturen är gammal, som Half-life 3 hade kunnat se ut om det hade funnits. Det ser ut som cyborg-verionen av äldre europeisk arkitektur.

Strukturen på uppdragen är väldigt lik den i Hitman. Det är ett spännande spel som inte alls är förutsägbart. Spelaren kan göra saker i vilken ordning den vill och har många olika alternativa sätt att lösa saker på.

Heavy Rain

Tipsat av: Anna Sahlén

En mördare dränker sina offer i regnvatten och lämnar en orkidé och en origamifigur vid kroppen. Din uppgift är att stoppa honom.

Resident Evil 4

Tipsat av: Anton Dahlgren

Leon S. Kennedy är på ett topphemligt uppdrag för att rädda presidentens kidnappade dotter. Han träffar på ofattbara hemskheter och måste ta reda på vem - eller vad - som ligger bakom terrorn.

Ōkami

Tipsat av: Anna Östman

Solgudinnan Amaterasu tar kroppslig form för att rädda världen från demoner och få naturen att leva igen. Som spelare hjälper du henne att hjälpa andra.