Disablotet på Valborg

Lucia och Albin är nyinflyttade i Disaberg. De är förvånade att valborgsfirandet verkar så viktigt för samhället. Kvällen blir skrämmande och något fruktansvärt händer.

Tvillingarna Albin och Lucia har flyttat till det lilla samhället Disaberg med sina mammor. Albin är glad över flytten från Stockholm. I Disaberg kanske han äntligen kan få några riktiga kompisar.

Lucia däremot vill ingenting annat än att åka tillbaka till stan där bästa kompisen finns. Hela kroppen värker av sorg och saknad.

Skrämmande händelser

Det dröjer inte länge innan Albin och Lucia upptäcker att det händer märkliga saker i Disaberg. Alla verkar ta valborgsfirandet på väldigt stort allvar. Med skämmande masker på huvudet står folk hand i hand runt elden och mässar i kör.

Då händer det som inte får hända och Albin och Lucias liv förändras för alltid.

Disablotet på Valborg är första delen i den spännande och lättlästa serien De seende. En skrämmande bok om syskon, väsen och svenska högtider.

Läs också

  1. Väktarinnan

    Av: Rosén, Åsa Tipsat av: Frida Rönnbäck

    Spännande fantasy som utspelar sig i norra Sverige! Hur är det egentligen med viskorna som mormor berättade om? Iza börjar ana att det inte var en saga.