Diamantkungen

Deckarklubben verkar ha hittat sitt första mysterium. Vilka är det som smyger i källaren? Har det med de försvunna diamanterna att göra? Häng med på äventyr med "De tre tigrarna".

Sommarlovet har precis börjat. Ester, Sigge och Harry har startat en deckarklubb. När gänget spanar efter mysterier att lösa får de veta att en diamanthandlare bott i deras kvarter.

Efter diamanthandlarens död försvann alla diamanter. Ingen har hittat dem trots att det gått så många år. Och trots att många har letat.

Skumma typer

Källarfönstret i huset intill är krossat och mystiska personer smyger runt i källaren. Konstigast är att personerna verkar försvinna spårlöst. Vad händer egentligen där nere i källaren? Hänger det ihop med de försvunna diamanterna?

Diamantkungen är första delen i deckarserien De tre tigrarna, av författaren Peter Lindström. En spännande och lättläst bok för dig som gillar mysterier och äventyr.

Läs också

  1. Nörden på Nilen

    Av: Holmström Degerman, Anna Tipsat av: Annika Edlund

    Max och Morgan blir kompisar på semesterkryssningen. Snart upptäcker de konstigheter och börjar spionera på ett par riktigt skumma typer. Max bryter sig till och med in i en hytt för att söka svar. Veckan därpå dyker skummisarna upp på killarnas hotell.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Emma Sigvardsson den 10 augusti 2020