Diabolic

För att rädda livet på den hon är skapad att skydda måste Nemesis göra det omöjliga, nämligen övertyga alla om att hon är en människa.

Av: Kincaid, S. J
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2017
Låna

Nemesis föds och växer upp i en inhägnad, där hon tvingas använda våld och döda för att överleva. Nemesis är en diabol, en varelse med mänskligt utseende och DNA. Diaboler programmeras att bli mördarmaskiner för att kunna vara livvakter åt framstående personer.

Sidonia von Impyrean, dotter till galaxens senator, blir Nemesis ägare. Nemesis modifieras så att Sidonia är den enda i hela galaxen hon kan känna kärlek för. Livet verkar utstakat, men flera år senare händer något som helt förändrar Nemesis liv.

Stora förändringar

Rymdimperiet är splittrat mellan å ena sidan den tyranniska kejsaren och hans anhängare, och å andra sidan de som vill förändra gamla traditioner. Sidonias far hamnar i onåd. Kejsaren befaller att Sidonia skickas till hans palats som politisk gisslan. För att skydda Sidonias liv tar Nemesis hennes plats.

Omgiven av korrupta politiker, bortskämda rikemansbarn och en kungafamilj som vill se henne död måste Nemesis kämpa hårt för att inte avslöja sin sanna natur. Om någon upptäcker bytet kommer inte bara Nemesis bli avrättad utan också Sidonia.

Snart inser Nemesis att hon har många fiender i palatset, men även oväntade allierade.

Spänning och överraskningar

Diabolic är en spännande science fiction-berättelse med en intressant huvudkaraktär. Handlingen har så många oväntade vändningar och kast att du inte kan sluta läsa förrän du får veta vad som händer på de sista sidorna. Om du gillade Hungerspelen och tror dig klara av något lite mer våldsamt så ska du testa den här boken.

Läs också

  1. Cinder

    Av: Meyer, Marissa Tipsat av: Hanna Widman

    Månkrönikans första del är en spännande sci-fi-saga med Askungen som cyborg.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 12 september 2018