Det värsta med min syster

Marty och Melissa är systrar men fullständigt olika. De har svårt att hålla sams, syskonbråken blir bara värre och värre.

Marty är en pojkflicka, klädd i jeans, skitig tröja och rutiga Converse. Storasyster Melissa är tjej-tjejig och rysch-pyschig, gillar smink, cupcakes, armband med berlocker och sitt rosa rum.

Mamma jobbar på skolan men hon syr också klänningar på beställning. Extrajobbet är nödvändigt eftersom pappas resebyrå går allt sämre.

Ständiga bråk

Martys mycket motvilliga insats på ett födelsedagskalas leder till att det väller in klänningsbeställningar. Värst av allt, det gör att systrarna plötsligt tvingas dela rum. Mamma måste få möjlighet att ta emot kunder och ha ett eget syrum. Fasansfullt, tycker båda systrarna.

De bråkar jämt. Det värsta med Martys syster är att hon inte fattar något, att hon skvallrar, att hon är en sådan gnällspik och att alla tycker bäst om henne. Marty känner sig som världens sämsta dotter. Syskonbråken blir värre och värre, även pappa blir less, till slut är familjen på väg att gå sönder.

När det kommer en ny bok av Jacqueline Wilson vill jag omedelbart läsa den. Hennes böcker har en alldeles särskild ton, en snart-närmar-sig-katastrofen-ton.

Du vet att det kommer att gå åt pipsvängen. Allt är så där helt vanligt men också lite, lite skruvat så att du förstår att det snart går över styr. Det går inte att sluta läsa! Dessutom finns det alltid hopp i slutet av Jacqueline Wilsons böcker.

Tvillingsjälar

Av: Wilson, Jacqueline Tipsat av: Annika Edlund

Tre olyckliga flickor med tre omöjliga mammor. Tre levnadsöden som vävs ihop genom att de alla skriver dagbok.