Det tysta köket

Ett varmt porträtt av två människor i konstnärens liv, inläst med en sympatisk värmländska. Fina akvareller ackompanjerar berättelsen.

Boken Det tysta köket kom ut redan 2002 och först 2013 kom den som ljudbok. I boken varvas Lars Lerins fantastiska akvareller med berättelsen om hans grannar, Arvid och Astrid.

Hans "stolliga, goda vän"

Arvid bor ensam på sin gård och Astrid kommer dit som hushjälp. "Här ska du vara hemma, sa Arvid. Här ska du koka och bo." Astrid blir Lars "stolliga, goda vän" under hans uppväxt. Astrid hör inte riktigt hemma i bygden och i hennes utanförskap känner sig Lars Lerin hemma.

Hos Astrid och Arvid lär han sig jordbrukets årstidsbundna sysslor och han tecknar ett mycket varmt porträtt av de två människorna på den värmländska landsbygden. I efterordet får vi veta att både Astrids och Arvids liv tyvärr slutade olyckligt.

En okonstlad person

Som bonusmaterial följer det med en cd där Kerstin Wixe samtalar med Lars Lerin. Där märker lyssnaren snart att han förställer sig aldrig, han är den han är. Det är något som jag också tycker kommer fram i de många framträdanden som han har haft i tv.

Låna också gärna pappersboken och titta på de fina akvarellerna samtidigt som du lyssnar till Lars Lerins sympatiska stämma. Ett häfte med några av målningarna i miniformat följer med ljudboken, men det är roligare att se dem i större format i boken. Det är också mycket behagligt att lyssna till Lars Lerins härliga värmländska.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Synneva Byrkjeland den 2 juni 2017