Det snöar, Astrakan

Det här är en fantastisk liten bok om stora känslor. En berättelse om hur lätt det kan trassla till sig även när man är bästa vänner.

Astrakan, sju år, leker i snön med sina bästa vänner Molly och Josef. Josef och Astrakan börjar jaga varandra i snön och bråkar lite på skoj.

Missförstånd

Molly tror att Astrakan och Josef har blivit kära i varandra. Hon känner sig utanför och lite svartsjuk. Molly vill inte längre leka med Astrakan och vänder sig till en ny kompis istället. Det blir Astrakan väldigt ledsen för.

Så hittar Astrakan Mollys borttappade ring. Hon ser det som en chans att bli vän med Molly igen. Typiskt nog går allt istället väldigt, väldigt snett.

Det snöar Astrakan är en kapitelbok för dig som går i lågstadiet. Den är lättläst med luftig text. Jag tyckte väldigt mycket om den här boken. Den är välskriven, spännande och tar en 7-årings tankar och känslor på stort allvar.

Katarina Kieri har skrivit fler böcker om Astrakan. Här hittar du allihop i bibliotekens katalog.

Klart som korvspad, Astrakan

Av: Kieri, Katarina Tipsat av: Anna Öhman

Vad gör du om du inte tycker om att rita men din fröken tycks tro att alla barn älskar det? Kanske hamnar du i klistret, som Astrakan gör.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Ingrid Magnusson den 23 september 2009