Det magiska hjärtat

Robertas bästa kompis Charlotte är svårt sjuk. Hon behöver ett nytt hjärta. Charlotte är den gladaste och roligaste kompisen som finns. Till och med när hon inte mår bra. Som Robertas morfar säger, den som skrattar mest är bäst.

På en auktion fastnar Roberta för en jordglob och bjuder på den. Morfar och Charlotte är med och hejar på. Roberta måste bjuda mycket högre än hon har tänkt, eftersom en kille också vill ha den. Efter auktionen blir Charlotte hastigt sämre och de åker raka vägen till sjukhuset, där hennes oroliga föräldrar väntar.

Hemma blir de förvånade över Robertas jordglob, hennes storebror håller på att skratta ihjäl sig för att hon har köpt något så vansinnigt fult. Morfar ringer och säger att jordgloben är mystisk. Han har seglat på världshaven och varit med om mycket. En gång såg han en sådan jordglob och det var ingen vanlig glob utan en önskeglob. Den som köper eller får den kan önska sig något, men bara en gång. Önskningen kan vara vad som helst, men får inte handla om döden.

Tillsammans med Eric, som också ville köpa jordgloben, bestämmer sig Roberta för att använda den för att rädda Charlotte. Men för att en önskan ska bli uppfylld måste några vansinnigt svåra grejer fixas. Som att hämta jord eller vatten från olika länder. Och så det där med döden, det gäller att vara smart och önska något annat.

Det magiska hjärtat av Kristina Ohlsson är en både äventyrs-spännande och fint sorglig berättelse om vänskap.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 16 februari 2017