Det instängda spöket

En dag berättar pappa för Sara och Sam om familjens hemlighet. Plötsligt har tvillingarna fått något väldigt spännande men också läskigt att göra på sommarlovet.

Tvillingarna Sam och Saras föräldrar jobbar som galningar på restaurangen. Trots att det är sommar och de lovat att vara lediga mer. Men stan är full av hungriga och törstiga turister.

Plötsligt bestämmer pappa att Sam och Sara ska få veta familjens hemlighet. Alltså  farmor och farfars hemlighet. Först måste de lova att inte berätta för någon.

Hemligheter i källaren

Familjen har inte varit tjuvar eller spioner utan något ännu värre. Tvillingarna och pappa går ner i ett källarrum. Där finns det massor av böcker och konstiga maskiner, huller om buller.

Farmor och farfar jobbade också med restaurangen, på dagarna. På kvällar och nätter var de här i källaren och letade efter andar och annat övernaturligt. De var spökforskare.

Nu får Sam och Sara fria händer att undersöka vad farmor och farfar startade.

Ryslig läsning med många bilder

Det instängda spöket är första delen i bok-serien Spökräddarna. Ryslig och spännande läsning för dig som har börjat läsa själv. Petrus Dahlin har skrivit och Sofia Falkenhem har gjort alla bilder.

Läs också

  1. Sommarön

    Av: Holmström Degerman, Anna Tipsat av: Annika Edlund

    En hel vecka på en ö, utan wifi och med utedass. Limpan är inte jättepeppad. Men så träffar hon Josefina, och plötsligt blir det både roligt och lite läskigt.

  2. Fallet med den rysliga skuggan

    Av: Ohlsson, Kristina Tipsat av: Emma Sigvardsson

    I Dimdalen finns Spökbyrån. Det är Elsa och Kalle som har den tillsammans med farfar. Nu har de fått ett knepigt fall.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 4 juli 2022