Det händer nu

Ska Stella våga berätta om sina känslor för sin bästa vän? Läs en bra, spännande och lite mysig bok om det vanliga livet.

Boken handlar om femtonåriga Stella som går i nian. Hon är populär i klassen och har många kompisar. Men helt plötsligt upptäcker hon att hon är kär i sin bästa vän, Sigrid. Vad ska kompisarna tycka om att hon är homosexuell och ska hon våga berätta om sina känslor, för Sigrid?

Jag gillar böcker som handlar om det vanliga livet och det var det denna bok gjorde. Jag har dock aldrig förut läst en kärleksbok som handlar om homosexuella så det var bra att Sofia Nordin tog upp det. Boken var även spännande och lite mysig.

Jag tror att den som är ungefär 12-15 år kan gilla den här boken. Den passar både tjejer och killar, men kanske lite mer åt tjejhållet, för att den handlar om en tjej. "Fantasygillare" kanske inte uppskattar boken så mycket, men man vet ju aldrig!

Som om jag frågat

Av: Lindbäck, Johanna Tipsat av: Emma Sigvardsson

När John börjar nian vänds hela livet upp och ner och allt känns hopplöst. Är det verkligen så här det ska vara från och med nu?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Agnes Flank den 3 oktober 2016