Det flygande tältet

Vågar Kinanah stå emot de vuxna när de anklagar hennes vän Basheer för att vara en tjuv? Läs en fin berättelse om barnen som bor i ett flyktingläger.

Kinanah bor i ett flyktingläger. Förut bodde hon i Syrien och hon längtar hem hela tiden. Dagarna i flyktinglägret känns långa.

Hon har fått en ny vän som heter Hasnaa och en annan som heter Basheer. Men ändå är ingenting riktigt roligt. Alla i lägret längtar efter någon och alla vuxna är ledsna och allvarliga.

En fin vän

Basheer är annorlunda än de flesta andra i lägret. Han försöker få Kinanah att tänka på sådant som gör henne glad istället för allt som hon blir ledsen av. Basheer peppar henne att använda sin fantasi och drömma om vackra och roliga saker.

När Basheer blir anklagad för att ha stulit mat ställs Kinanah inför ett svårt val. Ska hon tro på honom eller på de vuxna?

Det här är en väldigt fin berättelse om hur viktigt det är att hjälpa varandra. Och om att få fantisera och drömma. Boken är skriven med text på både svenska och arabiska. En bok som inte bara barn utan också vuxna borde läsa.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 18 december 2017