Den tunna isen

Lena Einhorn skriver om sitt liv och delar med sig av sina tankar i en annorlunda kärleksskildring.

Det är en varm sommardag på en feministisk kursgård i mellersta Sverige, Lena sitter i solen på bryggan när en kvinna kommer simmande mot henne i vattnet. Attraktionen är omedelbar. Det är kring dessa två, och deras komplicerade förälskelse, romanen kommer att kretsa.

Om Lena och Nicki

Den tunna isen skriver författaren Lena Einhorn om sitt eget liv. Om uppväxten i en judisk kontext, om relationen till föräldrarna, om resorna och filmskapandet. Men framför allt handlar boken om Lena och Nicki. Kärleksrelationens rädslor och förhoppningar stöts och blöts, dess toppar och dalar läggs fram sida för sida.

Lena är i femtioårsåldern när hon träffar Nicki. Hon har flera års terapi bakom sig och tar nu med sig sina funderingar kring Nicki till sina psykoterapeuter. Trots att boken är lång, cirka 500 sidor, flyter läsningen på hela tiden. Lena Einhorn delar generöst med sig av sina inre tankar och analyser av sig själv och sin omgivning. Den tunna isen är en annorlunda kärleksskildring väl värd att läsa.

Fler tips

 1. Madeleine F

  Av: Einhorn, Lena Tipsat av: Anna Sahlén

  En spännande och berörande roman om en kvinna som söker sig själv och finner någon annans livsöde.

 2. Ninas resa

  Av: Einhorn, Lena Tipsat av: Lenita Brodin Berggren

  2005 fick Lena Einhorns bok Augustpriset för bästa fackbok. Lena Einhorn har varit verksam som läkare i tumörbiologi och virologi men arbetar numera som författare och regissör.

 3. Den som är värd att bli älskad

  Av: Taïa, Abdellah Tipsat av: Anna Sahlén

  En brevroman om kärlek, makt och utsatthet som genomsyrar såväl samhället som våra mest intima relationer.

 4. Vajlett och Rut

  Av: Alfredsson, Karin Tipsat av: Anna Holmström

  Karin Alfredssons roman utspelar sig under 1949 och 1950 i Västerbottens inland och kretsar kring den nya lärarinnan Vajlett och hennes möte med byn och sedermera kärleken.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maria Johansson den 13 augusti 2020