Den svenske disco

Slagsmålsklubben är en musikgrupp som kommer från Norrköping och som spelar bitpop.

Bitpop är en elektronisk musikstil som är inspirerad av äldre tv-spel från konsoler och datorer som Nintendo Entertainment System, Sega Master System, Commodore 64 och Atari med flera. (se Bitpop för mer info).
 
Namnet Slagsmålsklubben är taget från filmen Fight Club. Skivan Den svenske disco följer traditionen från tidigare skivor där humor blandas med ironi och spelglädje. Skivan får den stelaste människa att vilja dansa. Låten Kinematografen är en personlig favorit, 8-bit när det är som bäst. Bandet uppträdde live på Umeå Open 2006.

Diskografi:
 
Boss For Leader, album, 2007
Malmö Beach Night Party, CDM, 2007
His Morning Promenade, CDM, 2005
Sagan om konungens årsinkomst, album, 2004
Den officiella OS-låten, CDM, 2004
Hit me hard, CDM, 2004
Den svenske disco, album, 2003
Slagsmålsklubben & Frej, 7" vinyl, 2003
Fest i valen - Edition, CD-R, 2001
 
Officiell hemsida
 
 

Fight Club

Av: Palahniuk, Chuck Tipsat av: Daniel Gunnestam

"The first rule of the fight club is that you don't talk about the fight club."


 Visa tips tipstitle=Lästips 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Daniel Gunnestam den 21 maj 2007