Den stora smällen

Det skulle bli en härlig långresa med skeppet Lyckan, men snart börjar kapten pappa och kapten mamma bråka. Pojken och Apan ser förskräckta hur de farliga klipporna närmar sig. Ser inte kaptenerna att Lyckan kommer gå på grund?

Pojken och Apan går ombord på skeppet Lyckan. De ska åka på en lång resa tillsammans med mamma och pappa, de två kaptenerna. Ibland styr kapten mamma och ibland kapten pappa. Pojken får hjälpa till, när han inte leker.

Faror hotar

De två kaptenerna är inte riktigt överens om i vilken riktning Lyckan ska segla. När stora farliga klippor tornar upp sig blir de osams på allvar. Skeppet Lyckan far hit och dit medan kaptenerna bråkar. Pojken och Apan försöker hålla i sig.

Ett våldsamt brak hörs och så krasch, skeppet bryts itu. Pojken och Apan flyter iland på en ö. Ensamma och mycket rädda söker de skydd i en liten koja. Ska ingen komma och ropa på dem snart? Var är kapten mamma och kapten pappa?

Mats Wänblad och Per Gustavsson har gjort en otroligt fin bok om hur det är när ens föräldrar bråkar och till slut separerar. Om hur det också kan bli bra att ha två hem. Allt ur barnets perspektiv. Text och bild samspelar och förstärker varandra helt lysande. En bok att läsa tillsammans med barn från 3 år och uppåt.

 

 

 

En dag med Johnny

Av: Holmberg, Bo R Tipsat av: Anna Öhman

Tim står på perrongen och väntar på tåget. För idag kommer hans pappa, som bor i en annan stad. De ska vara tillsammans hela dagen.