Den röda pyramiden

Ett spännande egyptiskt äventyr med syskonen Sadie och Carter som måste försöka hitta sin försvunna far. Var beredd på nervkittlande läsning.

Syskonen Sadie och Carter skiljer sig från andra tonåringar på ett förtrollande underligt sätt. När deras far, doktor Julius, försvinner framför deras ögon tvingas de uppleva ett äventyr för att rädda honom. Och det kommer inte bli ett lätt äventyr.

Den röda pyramiden är del ett av Kanekrönikan, en fantasyserie av författaren Rick Riordan. Med Egyptisk mytologi som tema har boken fakta invävt på ett roligt och spännande sätt. Berättelsen utspelar sig på 2000-talet men har hjältar och skurkar från forntida Egypten. Karaktärerna drar med läsarna på ett äventyr till flera olika länder och dimensioner.

Jag rekommenderar starkt denna bok för alla fantasy- och spänningsälskare som är ute efter äventyr. Du kommer garanterat aldrig vilja lägga den ifrån dig, så förbered dig på många nervkittlande stunder.

Läs också

  1. Född till hjälte

    Av: Riordan, Rick Tipsat av: Johanna

    En skolutflykt går inte riktigt som Percy Jackson har tänkt sig när hans mattelärare förvandlas till ett monster och vill döda honom.