Den oändliga historien

En ensam pojke, en mystisk bok och en magisk värld som är i fara.

Bastian är en ensam och mobbad kille som älskar att läsa. När han en morgon flyr från sina mobbare råkar han hamna i ett antikvariat, en affär som säljer gamla böcker. Där hittar han en mystisk bok som verkar kalla på honom.

Bokens dragningskraft är så stark att Bastian stjäl den. Han skäms och gömmer sig på skolans vind. Där börjar han läsa boken, som handlar om det magiska landet Fantasien och hjälten Atreju som sänds ut för att rädda sin värld från undergång.

En öppning till en annan värld

Som läsare får du följa både Bastian i den vanliga världen och Atreju i den magiska världen. Allt efter som Bastian läser förstår han att boken inte är någon vanlig bok, utan en port mellan de två världarna. Han själv har en viktig roll att spela i berättelsen.

Det finns böcker som förändrar en, och Den oändliga historien var en sådan bok för mig när jag var tio år. Den gjorde så att verkligheten blev full av magi. Den är inte så lättläst och ganska lång, men både spännande och sorglig.

Gillar du att läsa och att försvinna in i böckernas världar är det här en underbar bok - om fantasi och om att ta makten över sitt liv.

Läs också

 1. Bläckhjärta

  Av: Funke, Cornelia
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2004
  Klassifikation: Tysk skönlitteratur
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Marie Östling den 23 april 2020