Den hemliga resan

Följ med Albertina på en magisk resa över havet.

9-åriga Albertina Albertsson bor med sin pappa som är sjökapten. Han seglar inte längre men har lärt Albertina att älska havet. Han har berättat om sjöjungfrur som lockar ner sjömän i djupet, om skeppsrået som vaktar skeppet, om sjöormar och om havsvandraren. Havsvandraren som följer efter dödsdömda skepp.

En ovanlig resa

En dag dyker en mystisk man upp. Han ber Albertinas pappa segla hans skepp. Det är ingen vanlig resa, det förstår Albertina. Något står inte rätt till.

Albertina smiter ombord och gömmer sig i en livbåt. Under resans gång träffar hon sådana varelser som hennes pappa berättat om. Allihop verkar vilja Albertina något. Försöker de varna henne eller hotar de?

Albertinas minnen

Det är Albertina som berättar, men långt efter det som hände. Det är en magisk och spännande berättelse om mod och sorg. Albertina och hennes pappa har en väldigt fin relation. Eftersom Albertinas mamma är död har de bara varandra.

Jag skulle gärna läsa mer om Albertinas äventyr. För den oerfarna sjöfararen finns det en ordlista som förklarar särskilda sjö-ord i berättelsen.

Läs också

  1. Ishavspirater

    Av: Nilsson, Frida Tipsat av: Katarina Markström

    Följ med på Siris farliga resa när hon ska försöka befria sin syster från den grymma pirathövdingen Vithuvud. En fantastisk äventyrsberättelse.