Den falska rosen

Sally Jones och Chiefen hittar ett mystiskt pärlhalsband ombord på Hudson Queen. I jakten på den rättmätiga ägaren dras de in i ett riktigt äventyr - en gangstervärld med lögner, våld och bedrägerier.

Sally Jones är en synnerligen klok apa. Hon har levt livet och i många år arbetat tillsammans med Henry Koskela, eller Chiefen som han kallas. Sally är fartygsmaskinist ombord på Hudson Queen. Just nu ligger fartyget i Lissabons hamn, i stort behov av upprustning efter att ha legat på botten av en flod.

Den intresserade mr Jenkins

En man vid namn Harvey Jenkins vill undersöka fartyget, grundligt. Han är väldigt intresserad av allt ombord och visas runt av Chiefen. Jenkins erbjuder Sally Jones jobb som tivolimaskinist. Hon tackar ja, Chiefen och hon behöver få ihop pengar till reparationen av Hudson Queen.

På kvällen tänker Sally Jones att allt är lite skumt, Jenkins var inte det minsta förvånad att möta en gorilla som besättning på Hudson Queen.

Gömda pärlor

Av en slump upptäcker Sally och Chiefen ett lönnfack ombord, och där ligger ett mycket värdefullt pärlhalsband. När de bestämmer sig för att hitta smyckets ägare dras de in i en riktig gangsterhistoria. De hamnar i ett inrökt och whiskey-osande Glasgow, där de flesta vill varandra illa.

I de skumma sällskapen står Sally Jones ut som en lysande stjärna, alltid hederlig och en klippa för sina vänner.

Den falska rosen är en fristående fortsättning på Mördarens apa. En riktigt äventyrlig gangsterhistoria med spänning, våld, bedrägerier, lögner, separation, kärlek, längtan och en passion för sjöfart och hamnstäder. Jag slukade den. En riktigt härlig bladvändare.

Läs också

  1. Mördarens apa

    Av: Wegelius, Jakob Tipsat av: Annika Edlund

    Det sköna livet på skutan Hudson Queen får ett abrupt slut när Chiefen döms för mord. Hans kompanjon Sally Jones blir kallad mördarens apa och måste gömma sig. Hur ska hon lyckas rentvå sin vän?

  2. Legenden om Sally Jones

    Av: Wegelius, Jakob Tipsat av: Jenny Berggren

    En äventyrsbok med härliga färgbilder på varje uppslag, berättad i ett snabbt tempo i korta textsnuttar.