Den första flickan skogen möter

Vilken underbar boktitel med en så läskig känsla. Och mycket riktigt. Vardag och skrämmande händelser blandas i den här berättelsen om tolvåriga Hanna, sommaren mellan femman och sexan.

Det är den sista barndomssommaren, som borde vara den underbaraste. Men Hanna och hennes kompisar Jonna och Sabina är oroliga. Coolaste tjejen i skolan, Linda Palm, är försvunnen. Många funderingar, många undringar. Vad har hänt?

Tiden går och Sabina blir ihop med jobbiga Matte. Hur kan hon, undrar Hanna. Själv har hon börjat snegla på Janek, som är nyinflyttad från Polen, men det säger hon inte till någon.

Det hemska men också vardag

Så hittas Linda Palm mördad och oron tilltar. Såklart. Ändå är det inte bara det utan också hur allt är hemma. Pappa som är lite frånvarande och knasig. Mamma som muttrar. Lillebror som är jobbig.

Berättelsen är skrämmande men också vardaglig. Det är kittlande och spännande med killar, ändå är de flesta verkligen skitjobbiga. Det är kompisar som strular, killar som ljuger. Tiden strax före puberteten är verkligen jobbig.

Den första flickan skogen möter är jättebra, men den spretar lite och har många trådar, kanske lite för mycket känslor. Men jag läser den, hela vägen och den kittlar. Skulle passa som film!