Den förflyttade

Gillar du romantiska dystopier? Är du ett Divergent-fan? Då är denna spännande bok något för dig.

Liv bor på en facilitet och har aldrig sett solen, eftersom strålningen från tredje världskriget har förstört världen. Det är åtminstone vad styrelsen vill att folk ska tro. Framtiden ser inte ljus ut. Liv kan se fram emot att få avla ett barn med en skötsam huspartner för att sedan lämna det ifrån sig.

Reglerna är hårda och straffen hårdare, är man inte prickfri blir man behandlad annorlunda och utstött. Men en dag vänds allt Liv trott på upp och ned. Hon får lära känna en helt annan verklighet.

Svår att släppa

Den förflyttade är en riktig bladvändare, och svår att lägga ifrån sig. Författaren målar upp en skrämmande verklighet, men också en väg ut ur den. Boken är välskriven och behaglig att läsa. Med en unik story sticker den ut och blir svår att glömma.

Boken är första delen i en trilogi som innehåller både romantik och spänning. Det här är Hanna Christensons tionde bok och jag tycker att hon är en av Sveriges bästa författare, som borde bli mer erkänd.

Läs också

  1. Divergent

    Av: Roth, Veronica Tipsat av: Annika Edlund

    Beatrice är 16 år och vet att hon snart tvingas välja en falang för resten av sitt liv. I flera veckor har hon oroat sig för vad lämplighetstestet ska rekommendera. Blir det De osjälviska, De ärliga, De lärda, De fridfulla eller De tappra.