Den där Jonny Jonsson Johnson

Jonny har det inte lätt. Till att börja med namnet. Det vet ju alla att y-namn är vanligt på kriminella personer. Dessutom blir hans cykel stulen och mormor skickar hans pengar till Uganda.

Jonny har det inte lätt. Tänk bara på namnet, med y. Solklart får han en karriär som kriminell, tror Nicolai och bästisen Elias. Y-namn är överrepresenterade i fängelser, det vet alla.

Ingen cykel

Nicolai är en idiot, tycker Jonny och han är bombsäker på att just Nicolai har knyckt hans gamla cykel. Vad Nicolai nu ska med den till?

Utan cykel är livet inte roligt alls, även om den var rostig och kedjan hoppade. Elias lovar motvilligt hjälpa honom att få tillbaka den. Men då måste Jonny hjälpa Elias att fråga chans på Melissa.

Det blir lite pyssligt att ordna mobilnummer, messa, peppa. Jonny är inte alls intresserad av någon chans, men Elias desto mer.

Skilda föräldrar och inga pengar

Jonnys föräldrar är skilda och det är ok, förut bråkade de bara. Nu planerar pappa att söka ett nytt jobb så att de kan träffas oftare. Jonny misstänker att mamma och pappa ska bli ihop igen. Det vill han verkligen inte.

Till sin födelsedag får Jonny en Alladin-ask och en cykelhjälm. Inga pengar och ingen cykel. Pengarna han brukar få från mormor har hon istället skickat till en familj i Uganda. Så att de kan köpa en åsna i Jonnys namn.

Elin Lindell skriver flyhänt och humoristiskt. Att läsa Den där Jonny Jonsson Johnson är verkligen en skrattfest. Eller kalas! som Jonnys lärare Ann-Sofi skulle ha sagt. Läs och njut!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 5 november 2019