Den ökända historien om Frankie Landau-Banks

Frankies nya status på internatskolan öppnar en helt ny värld för henne. Men en del av den världen hålls stängd för henne och det tolererar inte Frankie.

När Frankie Landau-Banks kommer tillbaka till Alabaster internatskola märker omgivningen att hon har förändrats. Från att ha varit osynlig lägger plötsligt Matthew Livingston, en av skolans populäraste killar och Frankies hemliga kärlek, märke till henne. Som Matthews flickvän får Frankie en ny status på skolan och nya vänner. Men det finns också många hemligheter i Matthews och hans vänners värld.

Ett hemligt sällskap

Frankie känner mer och mer att Matthew och hans vänner inte tar henne på allvar. Dessutom väljer Matthew ofta att vara med sina killkompisar istället för med henne. Men Frankie är inte den som bara sitter stilla och väntar. Hon får reda på att Matthew är medlem i ett hemligt sällskap - där bara killar är välkomna.

Frankie fascineras av sällskapet och blir ilsken över att hon utesluts på grund av sitt kön. Därför börjar hon i tysthet smida planer för att visa att hon är smartare än killarna. Och resultaten låter sig inte vänta på sig.

Omgivningen ser Frankie som en vanlig 15-årig flicka. Många anser att det finns saker hon inte är kapabel till eller bör göra, sådana saker som man aldrig ifrågasätter att pojkar gör.

En tjej som vill sparka in dörrar

Det här en historia om en tjej som försöker bli en egen person. Inte någons lillasyster, dotter eller flickvän. Det är också en historia om kärlek och vänskap som man kan le och småskratta åt. Men framför allt tycker jag att det är en bok om hur långt en ambitiös tjej kan gå när hon väl bestämmer sig för att sparka in dörrar.

We were liars

Av: Lockhart, E Tipsat av: Anna Sahlén

Cadence Sinclair firar alla sina somrar ihop med kusinerna på en ö som deras morfar äger. Det är en idyll, så länge ingen utmanar familjens ideal.

Belzhar

Av: Wolitzer, Meg Tipsat av: Anna Sahlén

För att komma ur sin sorg får 16-åriga Jam åka till internatskola för känslomässigt instabila tonåringar. Det blir en omvälvande upplevelse.

Prep

Av: Sittenfeld, Curtis Tipsat av: Anna Sahlén

Lee Fiora drömmer om att få gå på privatskola, men när hon får chansen rämnar illusionen.