De trasiga flickorna

Idlewell Hall är en internatskola för flickor, men inte vilka flickor som helst. Skolan är för bråkmakarna, oäktingarna som ingen vill ha och de som är för smarta för sitt eget bästa. Spännande läsning som ger kalla kårar mitt på dagen.

Idlewell Hall är också hemsökt. Överallt dyker hon upp och visar dig dina värsta mardrömmar, Mary Hand som sägs gå igen. På 1950-talet är det fyra flickor och rumskamrater som binds samman för alltid av det de är med om på skolan.

Otäcka minnen

2014 får Fiona Sheridan veta att den sedan länge nedlagda skolan ska restaureras av en anonym ägare och öppnas som internatskola för flickor igen. Det väcker en massa känslor hos henne. För 20 år sedan mördades hennes storasyster och lämnades på skolans landbandyplan.

Systerns dåvarande pojkvän blev dömd och sitter fortfarande i fängelse för mordet. Men det som hände systern lämnar inte Fiona ifred. Hon bestämmer sig för att skriva en artikel om skolan och restaureringen.

Kalla kårar mitt på dagen

Historien har lämnat spår och spöken väcks till liv. När byggjobbarna hittar ett gammalt lik väcks blandade känslor till liv hos Fiona. Hon börjar göra egna efterforskningar kring skolan och dess historia. Vad var det egentligen som hände på 1950-talet? Är spöket på Idlewell Hall verkligt och vad händer när någon börjar röra runt i en historia som varit bortglömd?

Det här är en väldigt kuslig och vansinnigt spännande bok som ger mig kalla kårar mitt på dagen och inte riktigt vill släppa taget. Flickornas situation och öde engagerar och berör. Jag vill läsa mer av Simone St. James.

Fler tips

  1. Styggelsen

    Av: Hellberg, Amanda Tipsat av: Anna Sahlén

    Finlandssvenska Singas livsöde blir mörkt. Hon är synsk och hennes sällsamma förmåga blir brutalt utnyttjad.

  2. En hemlig plats

    Av: French, Tana Tipsat av: Anna Sahlén

    Internatskolan St Kildas är en sluten värld. Men efter ett mord måste två poliser försöka tränga igenom dess allianser och maktspel för att avslöja hemligheterna som döljs i skuggor och skrymslen.