De som går igen

I den lilla isolerade byn Chust har de döda börjat kliva upp ur sina gravar och döda de levande. Bara Peter och hans far kan stoppa dem innan det är försent.

Det är tidigt 1600-tal. I Östeuropa ligger den lilla byn Chust mitt ute i en stor skog. Där bor Peter och Tomas, hans suput till far, sedan nästan ett år. Det är den längsta tid de någonsin bott på en och samma plats. Runt sitt hus har de grävt en vallgrav. De arbetar som vedhuggare, men ses som utbölingar av alla i byn.

Ondska över världen

Andreasafton är i antågande, dagen då ondskans krafter släpps lösa över världen, tills vintern är slut. Hela byn förbereder olika skydd mot ondskan. Alla utom Peter och hans pappa, eftersom Tomas anser att det bara är vidskepligheter.

Det som ingen vet är att ondskan redan har satt klorna i den lilla byn. Den senaste tiden har det varit många dödsfall, problemet är bara att de döda vägrar stanna i sina gravar. På nätterna vaknar de till liv och jagar de levande.

En fars hemligheter

Skräcken och vidskepligheten förlamar byn och snart vågar ingen gå ut annat än i dagsljus. När Agnes, flickan som Peter älskar, drabbas av de odödas framfart måste han våga sig ut. Men hur besegrar man någon som redan är död?

Till sin förvåning upptäckter Peter att svaret på den frågan finns hos hans far, som har mer än en hemlighet när det gäller de odöda. Men vilka kommer fortfarande vara i livet när allt är över?

De som går igen är en spännande och annorlunda vampyrhistoria som passar modiga bokslukare.

Läs också

  1. Kyrkogårdsboken

    Av: Gaiman, Neil Tipsat av: Anna Croné

    Det är natt och dimman ligger tät. Mannen Jack går in i ett hus med uppdrag att utplåna en hel familj.

  2. Revolvern

    Av: Sedgwick, Marcus Tipsat av: Annika Edlund

    Den här utmärkta boken är lite av en gammaldags äventyrsrysare. Boken utspelar sig på tre plan. I Nome i Alaska år 1899, i Kiruna år 1910 och i en epilog från 1967 års New York.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 8 januari 2019