De bleknande barnen i Riddling-skogen

En småkuslig berättelse fylld av mystiska försvinnanden, ljuvliga sidentyger och fascinerande upptäckter.

Det är sommarlov. Poppys mamma har dött och hennes pappa har blivit helt besatt av att cykla. Nu ska han till Australien för att cykla bort lite mer av sin sorg.

Bleknande barn och magiska tyger

Under tiden ska Poppy bo hos sin mormor, i den lilla staden Suds. Där finns Helligans tygfabrik som väver helt fantastiska tyger, på gränsen till magiska.

Redan på tåget till mormor börjar mystiska saker hända. Poppy blir allt mer orolig när hon får veta att barnen i Suds bleknar en efter en, och tappar sin färg.

Tillsammans med sin nyfunna vän Erasmus bestämmer sig Poppy för att ta reda på vad som egentligen händer i den sömniga småstaden. 

En saga i vår tid

Kura ihop dig under en filt och ta reda på vem det egentligen är som väver de fantastiska tygerna, varför tvätten alltid ska plockas in senast klockan sex (även om den inte är helt torr) och varför Poppys mormor säger att fönsterkarmarna inte får dammtorkas.

De bleknande barnen i Riddling-skogen utspelar sig i nutid men det vilar en sagolik stämning över staden Suds, dess invånare och dess historia. Du som gillar mysterier, sagor och kuslig stämning kommer inte bli besviken.

Dessutom passar berättelsen om Poppy, hennes mormor och staden Suds ypperligt som högläsningsbok.

Läs också

  1. Midnattstid

    Av: Read, Benjamin Tipsat av: Moa Wållberg

    Emily anade inte vilka ohyggliga monster som kommer ut vid midnatt. Men efter att nästan ha blivit uppäten av en talande björn-människa och sedan sprungit för livet kan inget förvåna henne. Nästan inget.

  2. Malamander

    Av: Taylor, Thomas Tipsat av: Emma Sigvardsson

    Följ med till Hotell Pärlbåten och en spännande, kuslig historia i den lilla staden Eerie-on-sea.