De äventyrslystna karlakarlarna 3 – Satan i tyrolerhatt

En parodi på agentserier från 1970-talet signerad Johan Wanloo. Språket är olämpligt, teckningarna underbara och boken rekommenderas till dig som inte anser dig vara finkänslig.

Den ugandiska diktatorn Idi Amin blir kommunalråd i Möghyttan. Är "Farbror Idis allaktivitetcenter" verkligen så oskyldigt som det verkar?

Johan Wanloo har skrivit och tecknat en parodi på agentserier från 1970-talet. Den rika playboyen Felix Gimlet känns igen, så även fribrottaren El Fjongo. Att få skriva ett tips om en bok där en av huvudkaraktärerna heter El Fjongo är en ynnest. Den lilla boken vågar släppa alla hämningar.

Underbart olämplig

Teckningarna är underbart komiska, språket är olämpligt och serien är underbar. Det är inte första gången Johan Wanloo berör ämnet barndomsparodier. Redan 1995 kom kunde man läsa om Örn Blammo och 2015 kom Rocky Manlyfist, mästaren i rymdkarate ut. Personligen håller jag De äventyrslystna karlakarlarna som hans främsta parodi och Satan i Tyrolerhatt som en av hans mest bisarra och underliga historier.

Boken rekommenderas inte för finkänsliga och humorlösa, men du som inte räknar dig till den skaran borde låna den här boken.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 1 maj 2018