Daughter of smoke and bone

En spännande och intressant berättelse som läsaren snabbt dras in i. Karou går på konstskola och målar ofta monster. Monster som bor i den affär dit hon går på nätterna.

På dagarna bor Karou i Prag och går på en konstskola där hon oftast målar monster. På nätterna går hon till en affär där monstren i hennes skissböcker bor. Medan svarta handavtryck uppstår på dörrarna in till affären, börjar affärens lager av människotänder att minska. Karou måste hitta orsaken till detta.

Spännande och intressant

Jag tycker att den här boken är jättebra. Den är spännande, har ett intressant koncept och trovärdiga karaktärer. Läsaren kommer snabbt in i berättelsen och vill gärna läsa vidare för att få reda på alla mysterier. Det är i och för sig inget superspännande som händer i början men du förstår att det som ändå händer bygger upp för något speciellt senare i berättelsen. Efter början är boken spännande hela tiden fram till sista delen i boken. Då blir det lite rörigt men du får samtidigt väldigt många svar vilket gör att boken fortfarande är bra.

Roliga karaktärer

Huvudkaraktären Karou är en rolig karaktär som jag verkligen gillar. Hon är smart och tänker ofta logiskt. Som läsare blir du aldrig irriterad på att hon gör val som inte stämmer överens med hennes personlighet. Jag tycker även att alla hennes relationer med sina vänner känns trovärdiga. Författaren har gjort ett bra jobb med att skapa intressanta karaktärer.

Det som är speciellt med den här boken är definitivt monstren. De är väl beskrivna, har trevliga personligheter och en spännande uppgift i boken. När de längre fram i berättelsen får en större roll är det de som gör att boken är spännande.

Boken finns översatt till svenska, med titeln Mörk ängel.

Här kan du titta på trailern för Daughter of smoke and bone av Laini Taylor:

Läs också

 1. Mörk ängel

  Av: Taylor, Laini
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2013
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok

City of bones

Av: Clare, Cassandra Tipsat av: Julia Jansson

Clary Fray ser saker. Törstiga vampyrer stryker omkring på New Yorks nattklubbar, älvorna dansar i Central Park och motbjudande demoner lurar i gränderna.