Dark witch

Kärlek, magi, spänning i ett idylliskt Irland. Häxor och trollkarlar och den eviga kampen mellan gott och ont.

Av: Roberts, Nora
Språk: Engelska
Publiceringsår: 2013
Låna

Med stöd av sin mormor lämnar Iona Sheehan USA och reser till County Mayo på Irland fast besluten att ta reda på mer om sin familjs historia och deras magiska arv. Inte långt från det luxuösa slott där hon tillbringar den första veckan, hittar hon sina kusiner Branna och Connor O'Dwyer.

Ond trollkarl

Inte nog med att de bjuder in henne in i sitt hem och sina liv, de tror inte att hon är galen när hon berättar att hon har mardrömmar om en ond trollkarl som heter Cabhan. Mer än 800 år tidigare har deras anmoder Sorcha, den ursprungliga "Dark witch", hindrat Cabhan från att själa hennes krafter. Han har planerat sin hämnd ända sen dess.

Iona flyttar in hos Branna och Connor och hon får ett arbete i ett stall vars ägare är den mycket attraktive Boyle McGrath. Iona och Boyle blir kära i varandra och nu kan Iona börja slå ner sina rötter på irland. Men Ionas nyfunna lycka kan bli kort om hon inte kan lära sig att tämja sina krafter så hon tillsammans med kusiner och vänner kan besegra Cabhan.

Kärlek, magi och spänning

Det är en bra blandning av kärlek, magi och spänning varvat med mysiga familjemiddagar och allt utspelar sig i ett idylliskt Irland. Kärlekshistorien är i mitt tycke måttligt jolmig, även om det finns de som tycker att den inte är tillräckligt het. Jag tycker att det är en av Nora Roberts bästa böcker och tror hellre på häxor än på vampyrer. Dark witch fortsättes av Shadow spell.

Nora Roberts hemsida

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Aina Gustavsson den 7 november 2014