Daredevil

Intressant och modern nystart för dig som gillar Daredevil, antingen som tv-serie eller serie.

Daredevil har alltid varit en av mina favorithjältar. Den blinde advokaten Matt Murdick som om natten klär ut sig som en djävul och terroriserar brottslingar. Han fick en ordentlig uppdatering och vuxenfokus i Frank Millers version (som du också kan läsa på biblioteket under titeln Daredevil, born again).

Läsvärd spandexaction

I Frank Millers framställning blev hjälten en rätt så tragisk person, som kanske oftare fick stryk än tvärtom och vars ständiga relationsproblem bara överskuggades av de religiösa grubblerier. Det är också den som den populära Netflix-serien från 2015 inspirerats av. 

Chip Zdarskys nya version följer den mallen ganska väl. Den forna superbrottslingen Kingpin är nu new Yorks borgmästare och efter att fått rejält med stryk raggar Matt Murdock på frun till en maffiaboss och så är det igång igen.

Serien är faktiskt rätt så bra och väl värd läsa om man gillar Daredevil. Eventuellt tar den sig själv på lite för stort allvar när Matt Murdock och Reed Rickards från fantastiska fyran spelar schack och diskuterar Guds existens men man får ha lite tålamod med de bitarna. Det är en hel del spandexaction också.

Både Spider-man, The Punisher och de hjältar som kan förknippas med Netflix serien "The Defenders" dyker upp och visst undrar man lite vad Kingpin ska ställa till med? En intressant och modern nystart för den som är intresserad av karaktären och vill ha mer av Daredevil.

Våra texter

  1. Historien bakom Daredevil

    Skrivet av: Tommy Bildström

    När Tommy Bildström väljer sin favorit bland superhjältar blir det den sämsta av dem alla. En udda karaktär som förlorat synen, inte kan slåss men som aldrig ger upp.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 27 augusti 2020