Dödskallen

I ett hus långt in i skogen hittar Otilla en plats att gömma sig på.

Otilla springer genom snön in i skogen. Hon är på väg bort från något. Så kommer hon till ett gammalt hus, där en dödskalle tittar på henne från ett fönster. 

Mysig spökhistoria

Dödskallen bjuder in henne. Han vill gärna ha sällskap och Otilla behöver någonstans att ta vägen. De går på upptäcktsfärd i huset och ganska snart berättar dödskallen att varje natt kommer ett huvudlöst skelett och jagar honom. Så blir det också den här natten. 

Inspirationen till berättelsen kommer från en gammal folksaga. Jon Klassen har gjort den till en slags spökhistoria som är spännande och väldigt fin. Otilla och dödskallen verkar båda ha varit med om mycket och hjälper varandra när det som mest behövs. 

Jon Klassen är bra på att berätta med sina bilder. De kan verkligen förmedla stämningar och känslor. Det går nästan att höra hur mysigt elden sprakar och hur mörkt och tyst det är i den bottenlösa brunnen.  

Fler tips

  1. Det är inte min hatt

    Av: Klassen, Jon Tipsat av: Johan Sundlöf

    Det här är en slug, underfundig, rolig, spännande och lite läskig berättelse om en liten fisk som har snott en hatt av en mycket större fisk.

  2. Stenen från himlen

    Av: Klassen, Jon Tipsat av: Marcus Barbosa Ferreira

    Sköldpaddan, armadillon och ormen. En stor sten på väg att träffa jorden. Var är det bäst att stå? Läs en stillsamt spännande historia med varm humor som väcker eftertanke.