Dödsdömd

Jessica blir vittne till ett mord. Men mördaren ser henne och tänker göra allt han kan för att hon inte ska kunna avslöja honom.

Jessica befinner sig i en luftballong tillsammans med sin syster Bella och några andra passagerare. De seglar över en nationalpark i Northumberland, längst upp i norra England. Från luften blir ballongfararna vittne till ett mord. Det är bara det att mördaren också ser dem och inte vill ha några levande vittnen. 

Ballongen kraschar i en blodig upptakt på en katt och råtta-lek som hela tiden tar nya vändningar. Polisen och mördaren söker efter Jessica som visar sig ha sina skäl för att inte ge sig till känna. I skuggan av mordet framträder en otäck härva av korruption, människosmuggling och organhandel. 

Att Sharon Bolton kan skriva rafflande bladvändare är ingen nyhet. Dödsdömd är spännande redan från start. Men ju längre in i boken jag kommer tycker jag att det blir för mycket av allt. Trovärdighet och verklighetsförankring får stå tillbaka till förmån för det intrikata och spänningsskapande. 

  1. Små svarta lögner

    Av: Bolton, S. J Tipsat av: Anna Sahlén

    Det tredje barnet på några år försvinner från sin familj. Är det olyckshändelser eller brott som ligger bakom? Catrin Quinn kunde inte bry sig mindre.

  2. Eldvittnet

    Av: Kepler, Lars Tipsat av: Anna Sahlén

    En ung flicka och en kurator blir ihjälslagna på ungdomshemmet Birgittagården i Västernorrland.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 18 april 2018