Där ingen vind blåser

När tolvåriga Sandra går ut en kväll för att sälja kakor till en klassresa försvinner hon spårlöst. Det visar sig att hon inte var någon snäll flicka utan dominant och pådrivande i mobbningen mot Eva, men Eva tiger som muren och säger att hon inget vet.

Det här är Annika Sjögrens första bok av fyra som utspelar sig i Härnösand. Den här har temat elementet luft.

Kryper under skinnet

Vera är en äldre, lite förvirrad dam som bor i ett litet radhus i ett lugnt bostadsområde i Härnösand. Hon är rädd för alla främlingar och ser sina gamla döda bekanta komma tillbaka och uppröra henne.

Carin är en sjukskriven mellanstadielärare som fortfarande inte kommit över skilsmässan från maken och som fått alla föräldrar i klassen emot sig, därav sjukskrivningen. Eva går i Carins klass och blir mobbad av Sandra. När Sandra försvinner spårlöst en kväll är det mycket som bubblar upp till ytan.

Det här är en psykologisk deckare som kryper lite under ytan på en och sätter sig fast. Det är mycket intressant och spännande och jag gillar verkligen det här, lite ovanliga, sättet att skriva deckare på. Det är mycket bra personporträtt och miljöbeskrivningar som höjer historien också.

Allt vad marken gömmer

Av: Sjögren, Annika Tipsat av: Helen Forsberg

Vissa saker borde ligga kvar i glömska och inte dras upp till ytan. Det kan få ödesdigra konsekvenser.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 30 augusti 2013