Coraline

En helt underbart ryslig bok. Berättelsen om Coraline kan skrämma läsare i alla åldrar.

Av: Gaiman, Neil
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2003
Låna
Coraline flyttar med sin familj till ett nytt hus. Delar av huset är låst och avsett att hyras ut till någon annan. I familjens nya lägenhet finns en dörr som ena dagen är igenmurad och nästa dag leder till en mörk gång. Coraline kan inte motstå frestelsen...
 
Givetvis går hon in i gången och befinner sig strax i familjens kök, men ändå inte riktigt. Till skillnad från hennes verkliga föräldrar har mamman och pappan i denna andra lägenhet all tid i världen för henne. Men för att få stanna måste hon göra en operation så att hon ser ut som dem: nämligen att sy fast knappögon.
 
Snart blir den nya mamman allt konstigare och mer skrämmande. ”Den andra mamman satt i soffan. Hennes mun var ett enda smalt streck; läpparna var hopknipta. Hon tryckte in ännu en kackerlacka i munnen, och så ännu en, som om hon suttit med en påse chokladrussin i knät."

Och vart har egentligen Coralines riktiga föräldrar tagit vägen?
 
Detta är en måste-läsa-bok, en väldigt bra historia som inte riktigt lämnar en efter att det sista bladet är avslutat. Det är en suggestivt berättad historia där man upplever flickan Coralines upptäckter i den andra världen.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna-Karin Åsander den 11 augusti 2009