Comedy queen

Sasha försöker hantera sorgen efter sin mamma genom att låta bli att gråta och istället bli roligast av alla. Men går det verkligen? Kanske fastnar tårarna inuti istället.

Sasha vill inte bli som sin mamma. Hon måste göra allt hon kan för inte bli som hon var. Hennes mamma var så ledsen och gjorde andra ledsna, åtminstone på slutet. 

Roligt och sorgligt

Sasha gör en lista som ska hjälpa henne på traven. Hon ska klippa sig, bara ha färgglada kläder, sluta läsa böcker och bli superrolig - en Comedy queen! 

Hon berättar inte om listan för någon. Inte för pappa, inte för bästa kompisen Märta. Istället börjar hon leva efter sin lista, fastän det ibland blir konstigt och fel både hemma och i skolan.

Jenny Jägerfeld, som själv är psykolog, har skrivit en berättelse som både är rolig och sorglig. Den handlar om att hitta sig själv igen när någon som var viktig i ens liv lämnat ett värkande hål efter sig. Och om alla de röriga känslor som vi har inuti, som kan få oss att vilja skratta fast vi har varit med om hemska saker.

 

Andra böcker av Jenny Jägerfeld

 1. Brorsan är kung!

  Av: Jägerfeld, Jenny
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2016
  Klassifikation: Skönlitteratur på svenska för barn
  Finns som: Bok