City on fire

Omfattande och detaljerad roman om relationer där staden New York spelar en av huvudrollerna.

En familj i upplösning, två ensamma tonåringar och ett skottdrama i Central Park är några av ingredienserna i City on fire, ett omfattande romanbygge som omfamnar 1970-talets New York. Det sätter ord på stämningen i en nedgången stad som framställs som en levande organism och katalysator för berättelsen.

Vägar som korsas

Vi får följa ett tiotal personer vars vägar på ett eller annat sätt korsas. Den förmögna familjen Hamilton Sweeney bildar ett slags epicentrum, men historien rör sig lika mycket i helt andra kretsar som en alternativ punkrörelse, ockuperade hus och förortsmiljöer. 

Alla karaktärer har sina egna motiv och drivkrafter, men för de flesta handlar det om att frigöra sig från de strikta bojor som samhälle, familj och bakgrund utgör. I spåren av detta skapas vinnare och förlorare. Men det handlar också om sökandet efter något som kan fylla tomrummen inuti oss och vart det kan leda oss.  

Den här romanen passar dig som gillar omfattande amerikansk samtidslitteratur som utspelar sig i New York som A little life eller The Goldfinch. Gillar du den typen av berättelser kommer du att låta dig ledas genom dessa 900 sidor präglade av relationer, hemligheter och lögner utan större svårigheter även om omfånget är i största laget. 

Våra texter

  1. The Goldfinch

    Av: Tartt, Donna Tipsat av: Anna Sahlén

    En berättelse om kärleken till människor och ting och hur hela vår existens sätts på spel när det vi älskar tas ifrån oss.

  2. A little life

    Av: Yanagihara, Hanya Tipsat av: Anna Sahlén

    Fyra pojkar möts på college och lägger grunden för en livslång vänskap.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 10 april 2017