Cirkusloppor för femåringar

I centrum för årets omgång av Give me five står två mycket små figurer. Femåringar i Umeå kommun har fördjupat sig i Lena Sjöbergs bok Cirkusloppor på luffen. I maj visas utställningar och i juni blir det sagofest.

Under vintern och våren har femåringar på förskolor i Umeå kommun lärt känna de två lopporna i Lena Sjöbergs bok Cirkusloppor på luffen. Det är årets Give me five-bok. Barnen har kunnat sjunga sånger om lopporna och skapat egna konstverk inspirerade av boken.

Barnens alster visas på några bibliotek och i början av juni är det dags för traditionsenlig avslutning med en sagofest. Till den är alla barn, oavsett ålder, hjärtligt välkomna.

Läs mer om boken här nedanför och lyssna på Jespers och Vickys sånger om cirkuslopporna.

Give me five är att samarbete mellan femåringar, bibliotek och förskolor i Umeå kommun. Medverkar gör också Västerbottens museum, Umeå kommuns kompetenscentrum för flerspråkighet, Naturskolan i Umeå och ABF.

Pffbild: Cirkusloppan, från utställning på Hörnefors bibliotek 2017, foto av Lisa Berglund

Bok och sånger om cirkuslopporna

 1. Cirkusloppor på luffen

  Tips Av: Sjöberg, Lena Tipsat av: Maria Nordenback

  En underbar berättelse på rimmad vers, om liv och död, hemlöshet, flykt och hopp trots allt. Avspeglat i två cirkusloppors öden och äventyr.

 2. Sånger om cirkusloppor

  Artikel Skrivet av: Minabiblioteks redaktion

  Här kan du lyssna på Jespers och Vickys sånger. De handlar om cirkusloppor och det gör också årets Give me five-bok, Cirkusloppor på luffen.

Utställning och fest

 1. Femåringars skaparglädje

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Årets bilderbok för femåringar i Umeå kommun är Lena Sjöbergs Cirkusloppor på luffen. Inspirerade av den har barnen skapat egna alster. Här kan du se några av dem.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Åsa Zetterström den 9 maj 2017