Cirkus Mirandus

Finns det mirakel? Det är Micha övertygad om och han tänker gör allt han kan för att ordna ett till sin farfar.

Micha bor med sin farfar Ephraim, de är bästa vänner. Micha har alltid fått höra berättelser om Cirkus Mirandus, en magisk cirkus som farfar besökte när han var en pojke.

När Micah går i femman vänds livet upp och ner.Farfar blir svårt sjuk och hans syster Gertrudis flyttar in. Hon är Ephraims raka motsats och tror inte alls på magi. Snart styr hon hemmet med järnhand. Allt ska göras på hennes sätt. Vissa dagar får Micha inte ens träffa sin farfar.

Det behövs ett mirakel

Micah är så rädd att farfar inte ska bli frisk igen, men kanske finns det hopp. På den där Cirkus Mirandus för länge sedan träffade farfar en man som kallades Ljusmästaren. Han var illusionist och lovade farfar ett mirakel. Nu tänker farfar äntligen be om det.

Tillsammans med klasskamraten Jenny försöker Micah hjälpa farfar att hitta cirkusen och Ljusmästaren. Jenny är den smartaste tjejen i femman, men hon har lite svårt att tro på magi. Tiden rinner iväg och de ger sig ut på ett fantastiskt äventyr.

För dig som älskar magi

Flygande kvinnor, en hemsk gammelfaster, osynliga tigrar, en talande papegoja, en cirkus fylld av magi som endast utvalda kan se och besöka, en magiker som utför mirakel, vänner som ställer upp, en stor önskan och ett äventyr fullt av magi. Tycker du om magiska berättelser får du inte missa den här pärlan.

Läs också

  1. I bergets hjärta

    Av: Sandén, Mårten Tipsat av: Emma Sigvardsson

    Sonja åker för att hälsa på sin döende farfar. Mötet med familjen hon aldrig träffat blir både oväntat, skrämmande och magiskt.

  2. Teslas vind

    Av: Shusterman, Neal Tipsat av: Annika Edlund

    När Nick säljer gamla skrotprylar på loppis får han besök av några märkliga män. Prylarna är tydligen inte alls skrot utan fantastiska uppfinningar. Läs första boken i den superspännande, magiska Accelerati-trilogin.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 19 september 2017