Children of lovecraft

En samling noveller i H.P. Lovecraft-stil.

Få författare har lämnat ett sådant intryck på skräcklitteraturen som H.P. Lovecraft. Författare som Stephen King, Clive Barker och Neil Gaiman har inspirerats och många har också skrivit regelrätta hyllningsnoveller. Den här samlingen samlar några, för oss, mindre kända författare som skrivit noveller i Lovcraft-stil.

Bra samling

Novellerna är tematiskt inspirerade men snarare till ton och uttrycksätt än direkta referenser. Här möter vi bibliotekarien som får en bok som visar sig vara en ingång till en annan värld, forskaren som söker människans ursprungstal och den ohyggliga varelsen som göms i källaren.

En bra novellsamling som vill ha mer, och lite moderniserade, skräckberättelser i Lovcraftstil. Boken är tyvärr inte översatt till svenska men är du intresserad av svenska Lovecraft-berättelser är Anders Fagers novellsamling Svenska kulter ett bra tips. 

Våra texter

 1. Inflytelserik skräckförfattare

  Artikel Skrivet av: Terje Nordin

  Genom sina berättelser skapade den amerikanska skräckförfattaren H.P. Lovecraft en fragmentarisk mytologi som inte minst har påverkat modern populärkultur.

 2. Från andra sidan

  Tips Av: Kriek, Erik Tipsat av: Tommy Bildström

  Fem serieversioner av H.P Lovecrafts noveller.

 3. Jag såg henne idag i receptionen

  Tips Av: Fager, Anders Tipsat av: Terje Nordin

  Cornelia flyr från sig själv, sin historia och rösten som viskar i hennes huvud. Berättelsen om hur hon slutar fly och börjar slåss är på samma gång en träffsäker samtidsskildring och en skräckhistoria där uråldriga makter i hemlighet formar vår värld i sin avbild.

 4. The ballad of Black Tom

  Tips Av: LaValle, Victor D Tipsat av: Anonym

  Victor LaValle fortsätter på H. P. Lovecrafts berättelse The horror at Red Hook. Här är det en ung musiker som får i uppdrag att spela hemma hos den välbeställde Robert Suydam.

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 1 april 2019